رنگ شناسی در طراحی لباس

آیا با اهمیت رنگ شناسی در طراحی لباس آشنا هستید؟ زمانی که درباره لباس و جزئیات آن صحبت می‌کنیم، اغلب افراد تصور می‌کنند که مرحله طراحی لباس اهمیت بسیار زیادی دارد؛ اما بهتر است بدانید که استفاده از یک رنگ اشتباه می‌تواند تاثیر یک طراحی خوب را از بین ببرد. در این شرایط اگر به طور کامل با رنگ‌های مختلف و جزئیات مربوط به ست کردن هریک از آن‌ها آشنا باشید، به کمک یک طراحی مناسب، می‌توانید لباس زیبایی را تولید کنید. در ادامه نکات مهمی در زمینه رنگ‌ها و استفاده مناسب از آن‌ها برای طراحی لباس را بررسی خواهیم کرد.

رنگ شناسی لباس

معرفی دایره رنگ شناسی و جزئیات مربوط به آن

اولین مرحله برای شناخت رنگ‌ها و آشنایی با تاثیرات رنگ بر روی ظاهر لباس، آموختن نکات مربوط به دایره رنگ‌ها است. در این دایره ۳ رنگ اصلی وجود دارد که به عنوان رنگ‌های خالص شناخته می‌شوند. تمام رنگ‌های دیگر به کمک ترکیب این رنگ‌های خالص به وجود می‌آیند؛ بنابراین دایره رنگ‌ها به ۳ دسته کلی تقسیم می‌شود. رنگ‌های زرد، قرمز و آبی به عنوان اولین و خالص‌ترین رنگ‌ها معرفی شده‌اند.

اگر به اطراف خود کمی دقت کنید، متوجه می‌شوید که تعداد رنگ‌ها محدودیتی ندارد. در این شرایط رنگ‌های دیگر چگونه به وجود آمده‌اند؟ بهتر است بدانید که افراد می‌توانند رنگ‌ها را با یکدیگر ترکیب کرده و رنگ‌های جدیدی را به دست آوردند. در دایره رنگ شناسی مربوط به لباس، این دسته از رنگ‌ها، رنگ‌های ثانویه نام دارند. رنگ‌های بنفش، نارنجی و سبز در این گروه قرار می‌گیرند.

ناگفته نماند که تمام این رنگ‌ها را نیز می‌توانید ترکیب کنید و رنگ‌های جدید‌تری را به دست آورید؛ برای مثال رنگ زرشکی از ترکیب رنگ قرمز و بنفش به وجود می‌آید. از دیگر رنگ‌های این گروه می‌توان به سبزآبی، یاسی، لیمویی و… اشاره کرد.

رنگ مایه و تاثیر آن بر روی زیبایی لباس

همانطور که در بخش قبل نیز گفته شد، تعداد رنگ‌هایی که در جهان وجود دارند، بسیار زیاد است و اغلب آن‌ها از ترکیب ۲ رنگ به وجود می‌آیند. تمام این رنگ‌ها نیز می‌توانند روشن یا تیره باشند. رنگ‌های خالص دارای رنگ مایه‌ی خالصی نیز هستند؛ اما رنگ‌هایی که با رنگ سفید یا خاکستری ترکیب می‌شوند، رنگ مایه تیره یا رنگ مایه روشن دارند. ترکیب یک رنگ با رنگ سفید را تینت و ترکیب یک رنگ با رنگ خاکستری را تون می‌نامند.

پس از آشنایی با این نکات، بهتر است بدانید که رنگ مایه تاثیر بسیار زیادی بر روی ظاهر لباس دارد؛ در واقع استفاده از رنگ‌ مایه چشم را تحریک کرده و زیبایی لباس را در نظر مخاطب افزایش می‌دهد. استفاده از رنگ مایه کمتر در یک لباس، جسارت و شهامت را در ظاهر آن به نمایش می‌گذارد. در مقابل هرچقدر میزان رنگ مایه لباس بیشتر باشد، میزان رنگ‌های خالص در ترکیب لباس کاهش می‌یابد.

رنگ شناسی

شناخت رنگ های گرم برای لباس

یکی از مهم‌ترین اصول رنگ شناسی برای استفاده موثر و به جا از رنگ‌ها در طراحی و تولید لباس، شناخت رنگ‌های گرم و تاثیر آن‌ها بر روی ظاهر انسان است. رنگ‌های گرم رنگ‌هایی هستند که انرژی بسیار زیادی را به مخاطب انتقال داده و روان افراد را تحریک می‌کنند. استفاده همزمان چند رنگ گرم در لباس چندان مناسب نیست؛ در واقع بهتر است برای ست کردن لباس‌ها از آیتمی با رنگ گرم در کنار رنگ سرد و خنثی به درستی و در جایگاه مناسب و اصولی، استفاده کنید.

شناخت رنگ های سرد برای لباس

رنگ‌های سرد، طیف گسترده‌ای داشته و استفاده از آن‌ها بسیار ساده‌ است. این دسته از رنگ‌ها به اطرافیان شما احساس آرامش داده و محیط را آرام می‌کند. استفاده همزمان از چند رنگ سرد مشکلی ندارد و شما می‌توانید با کمک گرفتن از روانشناسی رنگ‌ها، چند رنگ سرد را برای طراحی لباس یا استایل کردن آن استفاده کنید. همراه کردن رنگ‌های سرد با رنگ‌های گرم به جذاب شدن ظاهر شما کمک کرده و انرژی مخاطب را به همراه آرامشی مناسب حفظ می‌کند.

شناخت رنگ های مکمل و خنثی برای لباس

در کنار رنگ‌های سرد و گرم، استفاده از رنگ خنثی می‌تواند سختی انتخاب چند رنگ و ست کردن آن‌ها را برای شما کاهش دهد. مهم‌ترین رنگ خنثی سفید یا مشکی هستند که می‌توانید در اغلب لباس‌ها از این ۲ رنگ استفاده کنید.

آیا با رنگ‌های مکمل آشنا هستید؟ در علم رنگ شناسی، رنگ‌های مکمل جایگاه ویژه‌ای دارند. به طور کلی رنگ‌هایی که در دایره رنگ‌ها که در بخش‌های قبل معرفی شد، رو‌به‌روی هم قرار داشته باشند، رنگ‌های مکمل نامیده می‌شوند. ست کردن رنگ‌های مکمل بسیار ساده است و شما می‌توانید با تغییر کوچکی در میزان رنگ مایه و خلوص رنگ، ترکیب مناسبی از ۲ رنگ مکمل را به دست آورید.

طراحی لباس

چرا رنگ شناسی لباس اهمیت زیادی دارد؟

همانطور که در بخش‌های قبل گفته شد، رنگ شناسی لباس و جزئیات مربوط به آن در صنعت پوشاک اهمیت ویژه‌ای دارد. اگر کمی به اطراف خود دقت کنید، متوجه می‌شوید که بسیاری از رنگ‌ها به منظور اخطار و آگاهی بین عموم مردم شناخته شده هستند؛ بنابراین استفاده از رنگ‌هایی مثل رنگ قرمز باعث افزایش توجه افراد به محیط اطرافشان می‌شود. از طرفی در کارگاه‌ها یا کارخانه‌هایی که عمده کار با دستگاه‌های خطرناک انجام می‌شود، استفاده از رنگ‌های سرد برای لباس، می‌تواند میزان آرامش افراد را افزایش داده و از بروز حادثه جلوگیری کند.

افزون بر مطالب گفته شده، رنگ‌های شادتر لباس‌ها که نمای بیشتری در شب دارند برای جلوگیری از تصادف‌ها به کار می‌روند. رنگ سفید از مدت‌ها پیش برای لباس عروس استفاده شده و جایگاه مشخصی میان رنگ‌ها دارد. بسیاری از رنگ‌ها به عنوان رنگ‌های سلطنتی شناخته شده و ظاهر لباس تولید شده را گران‌تر و جذاب‌تر می‌کنند. تمام این نکات نشان می‌دهد که رنگ‌ها اغلب در میان مردم با معانی مشخصی شناخته شده‌اند و تاثیر روانی دقیقی بر زندگی افراد خواهند داشت.

مدل لباس

نتیجه گیری

در مطالب فوق ابتدا به معرفی دایره رنگ‌ها پرداخته و سپس رنگ مایه را شناختیم. در ادامه با رنگ‌های گرم، سرد، خنثی و مکمل آشنا شده و اطلاعات خود در زمینه رنگ شناسی را افزایش دادیم. همانطور که گفته شد، رنگ‌ها تاثیر مستقیمی بر روی روان افراد می‌گذارند؛ به همین دلیل در هنگام طراحی یا تولید لباس، مرحله انتخاب رنگ را جدی بگیرید و سعی کنید رنگ‌هایی را انتخاب کنید که برای ظاهر و جایگاه لباس شما مناسب باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.